Viikko 21ūüėÉ

Marjatta-S√§√§ti√∂n tiimien viikko-ohjelmassa on yhten√§ virikkeen√§ laitettu Parvekedarudet. Nyt asia on her√§tt√§nyt ihmetyst√§ ja hilpeytt√§, ett√§ mit√§ ihmett√§ t√§m√§ tarkoittaa. Olemme trenditietoinen s√§√§ti√∂ ja el√§mme sen mukaisesti. Mutta avataan nyt hieman asiaa, ett√§ mit√§ se tarkoittaa meid√§n kohdalla. Somemaailmassa, facebookissa on perustettu ryhm√§ kaikille suomalaisille ja tarkoituksena on ”huudattaa” parvekkeilla tietty√§ kappaletta. Kappaleeksi valikoitui ”Suomen kansallislaulu” Daruden Sandstorm. Kappale soi tiettyn√§ p√§iv√§n√§ ja tiettyyn kellonaikaan. Meill√§ my√∂s menn√§√§n asukkaiden kanssa parvekkeille/terasseille ja soitetaan asukkaiden toivomia lauluja. Laulamme my√∂s yhteislauluja. Ja voin vannoa, ett√§ √§√§nt√§ l√§htee ja ilo on ylimmill√§√§n. Meill√§ n√§m√§ parvekedarudet ovat p√§ivitt√§in. Ja mik√§ ihaninta nyt olemme jo p√§√§sseet l√§hialueelle my√∂s ulkoilemaan.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Ja vielä tärkeää tietoa omaisille ja läheisille:

Ulkoilulla on tärkeä merkitys sekä psyykkisen että fyysisen toimintakyvyn säilymisen kannalta. Sen vuoksi ulkoilua eri muodoissaan tulisi järjestää myös poikkeusoloissa. Myös läheisten tapaamisia voidaan yhdistää ulkoiluun, kunhan riittävästä suojautumisesta (etäisyydet, suojaimet yms.) huolehditaan.

 

Meill√§ Marjatta-S√§√§ti√∂ll√§ asukkaat voivat nyt tavata omaisiaan valvotusti, ‚ÄĚaidan takaa‚ÄĚ. Leenakodin tapaamispaikka on Paimenentie 4 pihatasanteella ja Ryhm√§kodeilla Paimenentie 2 talon edess√§ oikealla olevan punaisen puuaidan eri puolilla. Omaisella/omaisilla tulee olla maski itse hankittuna. Asukkaallamme, ja totta kai saattavalla hoitajalla, tulee my√∂s olla maski. V√§hint√§√§n 2 metrin turvav√§li√§ on pidett√§v√§ koko tapaamisen ajan. Fyysist√§ kontaktia ei valitettavasti voi ottaa ja jos omaisella on jotain tuomisia asukkaalle, ne annetaan hoitajalle turvav√§lin takaamiseksi. Tapaaminen saa kest√§√§ noin 15minuuttia/asukas. ¬†Omainen ei voi l√§hte√§ asukkaan kanssa ulkoilemaan, niin mukavalta kuin se tuntuisikin. Toivottavasti pian kuitenkin sekin on mahdollista.

Pienryhmissä on muisteltu 50-lukua. 50-luku oli jännittävää jälleenrakentamisen aikaa, jolloin Suomi alkoi kukoistaa. Pula-aika ja säännöstely päättyivät, rintamamiestaloja rakennettiin, koteihin saatiin sähköä ja kodinkoneita. Kauppoihin tuli uusia, värikkäitä tavaroita ja kukkaroissakin oli enemmän rahaa. Suomalaisten tähtihetkiä olivat Helsingin olympialaiset ja Armi Kuuselan valinta Miss Universumiksi.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

 

VKO 22

Maanantai 25.5.
Klo 10 Leenakodissa Virkun letkeä aamupäivä (Onni)
Klo 10 Havu- ja Mäntykodissa lehdenlukua
Klo 13 Havukodissa taitoa- ja tasapainoa (Virkun tuokio)
Klo 15 Leenakodissa Tuolijumppa (Taimi)

Tiistai 26.5.
Klo 9.30 Leenakodissa Virkun letkeä aamupäivä (Taimi)
Klo 10 Havu- ja Mäntykodissa lehdenlukua
Klo 13 Mäntykodissa Virkun tuokio
Klo 15 Leenakodissa Sormijumppa (Taimi)
Iltapäivällä Havukodissa hoitajien järjestämä viriketuokio

Keskiviikko 27.5.
Klo 9.30 Leenakodissa Virkun letkeä aamupäivä (Helmi)
Klo 10 Havu- ja Mäntykodissa lehdenlukua
Klo 15 Leenakodissa Kauneudenhoito-hetki (Taimi)
Iltapäivällä Mäntykodissa hoitajien järjestämä viriketuokio

Torstai 28.5.
Klo 10 Havukodissa lehdenlukua
Klo 9.30 Leenakodissa Virkun letkeä aamupäivä (Taimi)
Klo 13 Mäntykodissa Virkun tuokio
Klo 15 Leenakodissa Tietovisailua (Taimi)

Perjantai 29.5.
Klo 10 Havu- ja Mäntykodissa lehdenlukua
Klo 13 Leenakodissa Parvekedarudet joka tiimissä (Virkku ja hoitajat)
Klo 15 Leenakodissa Muistelutuokio (Taimi)

Lauantai 30.5.
Klo 10 Havu- ja Mäntykodissa lehdenlukua
Klo 15 Leenakodissa Aivojumppa (Taimi)
Iltapäivällä Havukodissa hoitajien järjestämä viriketuokio
Klo 18.45 Havukodissa seurataan yhdessä Avaraa Luontoa (TV1)

Sunnuntai 31.5. Helluntaipäivä
Klo 10 Hoitoyksiköissä seurataan Jumalanpalvelusta (TV 1)
Klo 11 Havukodissa lehdenlukua
Klo 15 Leenakodissa Levyraati (Taimi)
Iltapäivällä Mäntykodissa pelataan Bingoa

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: