Maaliskuu maita näyttää

Kyllä täällä meillä on ihmetelty, että mistä tuota ainaista sadetta riittää. Ulkoilut ovat jääneet vähemmälle ja toimintaa on ollut sisätiloissa. Sosiokulttuurisissa ryhmissä eri tiimeissä on ollut aiheena kevät. On keskusteltu siitä mitkä ovat varmoja kevään merkkejä ja millaisia lauluja on tehty liittyen aiheeseen. Yllättävän paljon löytyi hienoja lauluja keväästä ja näitä meillä kuunneltiin sekä laulettiin yhdessä…

Olavi Virta: Valkovuokot
Reijo Taipale: Sinivuokko
Marion Rung: Tipi-tii
Tuuli hiljaa henkäilee
Leivo
Tapio Rautavaara: Anttilan keväthuumaus
Muurari

Liikuntaryhmissä on keskusteltu 65+vuotiaiden liikuntasuosituksista. Eli siitä mikä on viikoittainen liikkumisen suositus. UKK-instituutti on laatinut nämä suositukset ja niitä on hyvä käydä läpi myös Marjatta-Säätiön ryhmissä. Aihe oli mielenkiintoinen ja herätti paljon keskustelua. Tämän päivän seniorit liikkuvat monipuolisesti ja perustaksi lepoa ja liikettä sopivassa suhteessa. Tästä aiheesta löytyy lisää tietoa täältä:

https://www.ukkinstituutti.fi/liikkumisensuositus

Terveisiä Rasteista!
Tällä viikolla Havurastissa olemme tehneet taas kaikkea mukavaa. Tiistaina teimme ja nautimme taiwanilaista kasviskeittoa opiskelijamme Eliksen opastuksella. Keitto oli oikein maukasta, ja totesimmekin, että on mukavaa tutustua uusiin makuihin.
Havurastin kirjallisuus- ja draamaryhmässä  kuuntelimme mielenkiintoisia tarinoita ja jaoimme muistoja yhdessä. Tervetuloa mukaan kirjallisuus- ja draamaryhmään Havurastiin torstaisin klo 13.00-14.30!

Taiwanilainen keitto

Korona tämä epämukava virus joka on nyt tullut piinaamaan meitä suomalaisiakin…On herättänyt keskustelua Marjatta-Säätiöllä. Meidän seniorit ottavat asian aika ”löysin rantein”. Ovat sitä mieltä, että kautta aikojen on ollut jos ja vaikka mitä virusta. Muistelivat aasialaista influenssaa joka oli kova tauti aikoinaan ja monta muutakin. Toivotaan, että tauti hellittää ja ei hankaloita arkeamme.

Koronavirusohjeita säätiölle

Korona jatkaa leviämistään, joten meidänkin tulee noudattaa hyviä hygieniaohjeita suojellaksemme asukkaita ja toisiamme. Usean minuutin saippuakäsipesu ja käsidesin käyttö (hierotaan vähintään 30s) säännöllisesti suojaavat tehokkaimmin tartunnalta. Myös hihaan aivastus/yskiminen tulee muistaa. Toistaiseksi emme kättele ketään.

Säätiön hoivan asukkaat kuuluvat riskiryhmään, joten haluamme suojella heitä ja toivomme omaisilta soittoa vierailun sijaan. Jos omaiset kuitenkin haluavat vierailla ja he ovat oireettomia! heidät ohjataan käyttämään käsidesiä heti sisään tullessa.

Lisätietoja:

https://www.hyvinvointiala.fi/ohjeita-koronavirus-covid-19-tautiepidemiaan/

Koronaviruksen itämisajan arvioidaan olevan 2-14 vuorokautta, keskimäärin noin 5 päivää. Sairastuneiden oireita ovat kuume, yskä, hengenahdistus, lihassärky, kurkkukipu, väsymys. Koronavirus aiheuttaa kausi-influenssaa muistuttavia hengitystieoireita. Jos epäilet tartuntaa, ota yhteyttä oman kuntasi/sairaanhoitopiirisi neuvontapuhelimeen. Työterveyshuoltomme ohjaa myös hoitamaan asiaa alueen sairaanhoitopiirissä.

Marjatta-Säätiöllä on varauduttu suojavarusteilla koronan leviämiseen, eikä säätiöllä ole yhtään koronatartuntaa, asukaskunnassa tai henkilöstössä. Syytä paniikkiin ei siis ole. Seuraamme aktiivisesti THL, Vantaan ja Valkeakosken kuntien sekä muiden virallisten tietolähteiden kautta tilanteen etenemistä ja tiedotamme tilanteen kehittyessä. Jokaisella on vastuu myös seurata tilannetta itse ja suhtautua vakavasti THL:n antamiin ohjeisin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: