Tervetuloa vuosi 2020!

”Uuden vuoden uusi aika, onhan siinä kaunis taika.” Alkuviikosta Marjatta-Säätiöllä Taimi tiimissä pohdittiin viriketuokiossa uuden vuoden juhlaperinteitä ja juteltiin siitä miten kukakin on tottunut juhlistamaan vuodenvaihdetta. Kirjoitettiin myös asukkaiden kanssa tarina, johon jokaine sai täydentää puuttuvia sanoja oman mielen mukaan.  Tarina on alla ja huomaa, että lihavoidut kohdat tekstissä on asukkaiden keksimiä täydennyksiä.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Minun uuden vuoden tarinani.
Joulu alkaa olla ohtse ja seuraava juhla eli uusi vuosi on käsillä. Minulle uusi vuosi merkitsee juhlana perheen kanssa olemista ja olen perinteisesti juhlinut uutta vuotta usein ottamalla ryypyt.  Uuden vuoden aattona olen tykännyt juhlia ja käydä tansseissa sekä myös katsella raketteja. Useimmiten meillä on kotona valettu tinaa, mutta olen kuitenkin mennyt nukkumaan melko ajoissa. Uuden vuoden päivänä ei ole tarvinnut mennä töihin ja siksi olenkin usein syönyt perheeni kanssa yhdessä karjalan piirakoita. Olen myös jonkinverran tehnyt uuden vuoden lupauksia ja muistellut mennyttä vuotta. 

 

Yksi hieno asia tapahtui joulun alla, kun taloon saatiin hankittua Motomed- polkulaite! Alla infoa Motomedista.

80250207_2429110750644771_2637256743201013760_o
Motomed on polkulaite, joka on suunnitteltu erityisesti ikäihmisiä ja liikuntarajoitteisia ajatellen. Se poikkeaa normaalista kuntopyörästä mm. niin, että siinä ei tarvitse kivuta satulalle polkemaan vaan voi tuolilla, tai p-tuolilla istuen polkea. Tämän lisäksi Motomedista löytyy moottoriavusteinen polkuohjelma, joka on erityisesti niille hyödyksi, jotka eivät enää itse juurikaan pääse liikkumaan. Tällöin moottori huolehtii liikkeestä ja nivel saa tarvittavaa liikuntaa sekä myös hengitys-ja verenkiertoelimistö ja aineenvaihdunta tehostuu. Motomed sijaitsee tällä hetkellä Leenakodin Onnin päiväsalissa ja on ollutkin siellä jo monen asukkaan käytössä. Pientä tunkuakin on laiteelle jo ollut. Tarkoituksena on, että Leenakodissa laite tulisi olemaan aktiivisessa käytössä ja kaikkien osastojen asukkaat pääsisivät sitä hyödyntämään, kunhan henkilökuntaa saadaan perehdytettyä laitteen toimintaan.
Tää on loistojuttu – joten polkemisiin!

Tässä vielä ajatus uuteen vuoteen liittyen:

ec6bbcbb51511827dfb98793971404de

HOITOYKSIKÖIDEN VIIKKO-OHJELMA
VIIKK0 2

Maanantai 6.1. Loppiainen
Klo 15 Leenakodissa Toivekonsertti (Taimi)

Tiistai 7.1.
Klo 9.30 Leenakodissa aamupäivän viriketuokio (Helmi)
Klo 13 Mäntykodin iltapäivä säpinät
Klo 15 Leenakodissa Tietovisa (Taimi)

Keskiviikko 8.1.
Klo 9.30 Leenakodissa ulkoillaan vapaaehtoisten kanssa
Klo 13 Havukodin iltapäivä säpinät
Klo 13 Havurastin tuolijumppa
Klo 15 Leenakodissa Sananlaskuja (Taimi)

 Torstai 9.1.
Klo 9.30 Leenakodin tasapainorata
Klo 10 Lions Laydyjen lukuhetki (Helmi)
Klo 11.30 Ystäväkerho (Havunneula)
Klo 13 Mäntykodin iltapäivä säpinät
Klo 15 Leenakodissa Sormijumppa (Taimi)

Perjantai 10.9.
Klo 9.30 Porinapirtti Havunneulassa
Klo 13 Leenakodissa ulkoilua (Virkku ja hoitajat)
Klo 15 Leenakodissa Muistelutuokio (Taimi)

 Lauantai 11.1.
Klo 15 Leenakodissa Eläinvideot (Taimi)

 Sunnuntai 12.1.
Klo 15 Leenakodissa Levyraati (Taimi)

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.