Luontoa ja liikuntaaūüĆ≤‚ėėūüí™ūü§ł‚Äć‚ôÄÔłŹ

Suomen luonnon päivää vietetään  31.8.2019 suositellaan myös liputuspäiväksi. Päivää on vietetty vuodesta 2013 alkaen.

Suomalaiselle luonto on niin lähellä, ettei sitä aina edes huomaa. Se on kuin paras kaveri, jota alkaa kaivata vasta, kun siitä joutuu erilleen. Se on mukana kaikessa mitä teemme: ruoassa, puheessa, juhlissa, taiteessa ja leikissä sekä tietysti liikunnassa. Välillä käy niin, että tähän kaveriin menee myös hermot. Kun lunta tupruttaa silmien täydeltä, tai kun vettä tulee kesken kesähäiden, me kiroamme tuittupäistä luontoamme. Mutta kun sen kanssa pääsee taas liikkeelle, mieli virkistyy ja jalka nousee rivakammin. Saattaa vähän naurattaakin.

Jokaisella meistä on luonnon kanssa omat juttunsa. Sen kanssa tulevat tutuksi ikihonkien humina, aaltojen pauhu, kaupunkiluonnon öiset salat ja lähimetsän antimet. Mistä yksi etsii marjoja tai sienisopan aineksia, etsii toinen lepoa ja kolmas seikkailua. Näin kirjavaa kaveria kannattaa juhlia yhdessä.

Marjatta-Säätiöllä luontoon pääsee helposti, kun vieressä on hienoja viheralueita. Muistetaan lauantaina juhlistaa upeaa Suomen luontoa käymällä vaikka kävelyllä lähimetsässä.

https://www.suomenluonnonpaiva.fi/

luonto 1

Seuraavaksi esittäytyy Tipsu. Meidän uusi karvakamu tulokas joka vierailuillaan ilostuttaa ja sulostuttaa asukkaiden ja henkiökunnan arkea. Tipsun emäntä on Mattilan Tiina.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: