Uutisia viikolta 18

Tervehdys! 🙂

Tästä eteenpäin olemma MARJATTA-SÄÄTIÖ. Alla olevasta ( tiedote ) linkistä pääset lukemaan lisää asiasta. Toiminnanjohtaja on laatinut asiasta tiedotteen, jossa mukana on myös historian havinaa…

Tiedote

Viikon kohokohta oli tietty vappu! Sitä meillä vietettiin iloisin mielin. Perinteitä kunnioittaen meillä leivottiin munkit itse, simakin valmistui omasta keittiöstä ja juhla huipentui vappuhattu juhlaan. Ei vappua ilman hattua!

 

 

” Asukas ja hänen vaimonsa viettivät aikoinaan vappua Leningradissa. He seurasivat sivusta käynnissä olevaa paikallista työväen marssia. Tarkoitus oli siis vain seurata sivusta marssin kulkua, mutta kuinkas ollakaan…Jostain kumman syystä he eksyivät mukaan marssille ja pitkä oli matka sekä vaimo vielä viimeisillään raskaana. Kulkueesta ei mitenkään päässyt pois, sillä poliisit valvoivat tien reunustoja. ” -Auli vaimo

” Vaput vietettiin yleensä tanssilavalla. Minulla matkaa lavalle tuli 30 km ja kuljin sen pyörällä. Ei ollut huonokuntoisen hommia ensin pyöräillä tansseihin ja sitten vielä tanssia koko ilta ” – Eila

” Oli yleistä ennen vanhaan, että vapuksi ostettiin uusi mekko tai leninki. Se sitten puettiin päälle, vaikka sääolosuhteet eivät sitä olisi sallineet. Usein tästä seurasi vilustuminen mutta opiksi ei otettu, vaan joka vappu puettiin päälle uusi hamonen. ”

1243

Keskiviikkoisin meillä ulkoillaan oikein porukan voimin, sillä vapaaehtoiset tulevat kimppakävelylle asukkaiden kanssa. Nyt vaan sattui kaatosade kohdalle, joten ohjelmaan tuli muutos. Pidimme sadepäivän levyraadin eli aiheena oli kappaleet, joissa tuli esiin eri sääolosuhteet…Ja kyllähän näitä lauluja löytyi: Sade, Taitaa tulla kesä, Salamoi, Sata salamaa, Myrskyn jälkeen, Kesäsade jne.. Levyraadin ehdoton voittaja oli Reijo Taipale – Sateen tango…

 

Perjantaina Leenakodissa ajankohtaista audiovisuaalisesti aiheena oli Helluntain vietto.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.